Wysłany: 29 Kwiecień 2006, 10:53 Dyskusja na temat zamieszczania zabezpieczonych plików .
W tym temacie opisze jak zamieścić pliki no forum i je zabezpieczyć przed kradzieżą ich z naszego forum . Zabezpieczeniem jest to że żaden „debil” z konkuręcyjnego forum nie przekopiuje takiego posta ponieważ jest tam zostawiona "Reklama naszego forum" lol ( w komentarzu i haśle). Nikt o zdrowych zmysłach nie podejmie się takiej operacji . Proszę każdego co zamieszcza pliki na naszym forum o przeczytanie poniższej artykułu . Stosuj cię się do tego PROSZĘ WAS O TO .
Jeśli chcemy zamieścić Program na forum musimy spakować rarem [win-rar]w następujący sposób :
- Prawym klawiszem klikamy na plik i dajemy "Dodaj do archiwum"
- Następnie wchodzimy w zakładkę "Zaawansowane"
- Klikamy w "Wprowadź hasło..."
- Następnie wprowadzamy hasło "www.sek700i.abc.pl"
- I już hasło jest założone .
- Teraz musimy dodać komentarz
- Komentarza nie musimy pisać wystarczy przekopiować >>TEN >>
Plik pobrano z
www.sek700i.abc.pl
NAJLEPSZE FORUM O SONY ERICSSONIE K700i
Tapety , dzwonki , gry , aplikacje , motywy , ebooki , 3gp ,
www.xthost.info
Dają nam login i hasło . Rejstracja zajmuje ok 1 minutę . Dają nam wirtualny dysk o pojemności 30Mb . Gdy ściągamy plik z tego servera nie musimy czekać ok 40sekund i szukać odnośników - tylko klikamy "Pobierz" i już
POLECAM
Moim zdaniem sam komentarz powinien wystarczyc. Można tez jeszcze dawać do spakowanych plików linka do waszej strony albo w nazwie gry na samym koncu cos wspomniec o sobie tak jak to robi wiele osób z innych dziedzin. A co do hasła to jest troche za długie i przy wpisywaniu mozna sie pomylić, wiem że mozna też to zrobic metodą kopiuj/wklej ale i tak według mnie za duzo z tym roboty.
Wysłany: 29 Kwiecień 2006, 11:18
szachol napisał/a:
Można tez jeszcze dawać do spakowanych plików linka do waszej strony albo w nazwie gry na samym końcu cos wspomnieć o sobie tak jak to robi wiele osób z innych dziedzin
Większość dzwonków czy gier itp ma ograniczenie na ilość znaków , często z tego powodu nie mieści się nazwa a co dopiero dopisek www.sek700i.abc.pl
A co do hasła jeśli komuś będzie zależało na pliku to się postara wpisać to hasło , a adres (jako hasło) utrwali mu się w pamięci :P .
to jest tylko polowiczne zabezpieczenie
zawsze mozna zassac rozpakowac i umiescic na wlasnym for
nigdy nie zabespieczymy pliku tak, zeby ktos nie mogl umieszczac go na swoim forum
przykladem sa dzwonki z platnych stron
a to o czym piszesz jest tylko utrudnieniem
ale nawet dobrym bynajmniej ktos bedzie musial sie troszke pomeczyc
takie mam zdanie na temat tego zabezpieczenia
ps
sory za bledy
Ale przykładowy dzwonek może miec nazwe Dj_tiesto_-_Adagio_www.sek700i.abc.pl a nazwa tego spakowanego pliku będzie miała nazwe dj_tiesto i co za problem????
Wiek: 20 Dołączył: 21 Mar 2006 Posty: 240 Skąd: z internetu ...
Wysłany: 29 Kwiecień 2006, 11:28
Ale jesli zamieści to na swoim forum to najpierw musi to ściągnąc z naszego, a jesli nie będzie mu się chciało tylko skopiuje linki żywcem to mamy darmową reklamę forum Reklama to podstawa A od tej pory według mnie rangi uploader będą mogli dostawac tylko ci którzy w ten sposób umieszczają pliki na forum bo nigdy nie wiadomo czy uplaoder daje pliki od siebie (bez obrazy dla uploaderów ), czy tylko kopiuje linki z innego forum. Pozdro
szachol ale zrozum też że nam moderatorom łatwiej sprawdzic czy upload pliku jest od ciebie czy nie. A nie każdemu modowi chce sie ściągac każdy plik z forum żeby sprawdzic czy ma w swojej nazwie link do naszego forum W koncu jaką różnicę ci robi www.sek700i.abc.pl w spakowanym pliku czy w nazwie? Tyle samo wpisujesz a mi i innym modom ułatwiasz robote że tak powiem Pozdro
A sposób który przedstawiłem to nie jest tez dobra darmowa lekrama????
Wtedy bedzie tez musiał zmieniac nazwe jeśli będzie to chciał umiescic na swoim forum. A co z ludzmi którzy przykładowo dostana taką płytke z bajerami od kolegi???? Od razu będą wiedzies kąd to jest i wogóle....
Wiek: 20 Dołączył: 21 Mar 2006 Posty: 240 Skąd: z internetu ...
Wysłany: 29 Kwiecień 2006, 12:03
sasii nie musisz ale od tej pory jeśli będziesz coś wstawiał na forum to hasło na plik niech jest www.sek700i.abc.pl
szachol hasło na plik to lepsza reklama a tak jak juz wczesniej napisałem: nie każdemu modowi chce się sciągac po kilkanaście plików dziennie albo i więcej tylko po to żeby sprawdzic czy w nazwie pliku jest nazwa naszego forum.
Wysłany: 29 Kwiecień 2006, 12:11
Nie sassi nie musisz je pakować od nowa , zostaw je takie jakie są . Ale i tak pewnie większość ludzi do tego się nie będzie stosować zakłądając nowe posty .
Szacholi ci tak zalerzy na tym sowim sposobie , to go stosuj nie mam nic przeciwko . Lecz to kolejna przeszkoda przy robieniu uploadu . A jak ludzie chcący zrobić upload jeśli widzą ile z tym jest roboty to sobie odpuszczają i robią normalnie .
Przecież może to robic ten komu zależy na reklamie a nie że wszyscy od razu musza to robic, zreszta i tak wątpie żeby wszyscy przestrzegali tego waszego nakazu. Kiedys wrzucenie czegos na forum trwało chwile a teraz ta chwila sie wydłuży dość sporo
Wysłany: 29 Kwiecień 2006, 12:39
Na hamstwo ludzi nie ma dobrego lekarstwa. Ewentualnie możemy załatwiać bany tym gościom, którzy jakże czesto mają identyczne ksywy na naszym forum i na swoim włsanym. Wiec dajć kompletnego bana i blokując ip(zkąłdajac, ze skurczybyk nei ma neostrady, bo wtedy wiele nam to nei pomoze). To będzie sądzę, suteczniejsze zabezpieczenie. Sądze, też że używanie nazwy forum w nazwie to bardzo dobry pomysł. Popieram szachola. Na przykłąd taki plik na uploading.com nosi nazwę cośtam_sek700i.abc.pl to jeszcze poteguje. Mozna też by ukrywać w każdym poście malutkim druczkiem tekst typu: "Plik pochodzi ze stronywww.sek700i.abc.pl". Mała ukryta reklama, która niekoniecznie musi być zauważona przez gościa, który na selpo kopiuje posty. Co o tym sądzicie
_________________ Jestem tym, który łamie prawdy ogólne
-----------------------------------------------
Uważaj Gość na REGULAMIN Bo inaczej dostaniesz OSTRZEŻENIE
----------------------------------------------------------
Gość! Nie wrzucaj paczek(gier,dzwonków,aplikacji,tapet, motywów). Paczka= 1 ostrzeżenie. Pomyśl o innych! Nie każdy ma 1 MB internet aby zamiast gry ważącej 200Kb ściągać 100 gier ważących razem 30MB....
----------------------------------------------------
Serdecznie zapraszam na mój wirtualny album zdjęć. www.masztalski.cba.pl
-------------------------------------------------------------
Wysłany: 29 Kwiecień 2006, 14:48
Ja mam jeszcze jedną propozycję. Będziemy stsować tą metodę do tapet, motywów i gier. Troszkę będzie więcej roboty, ale za to będzie pożytek. A więc, wszystko bedzie opierało się na obrazku, który każdy ma sobie sciagnać: , albo samemu utowrzyć. Aby uzyskac znaczek copyright otwieramy worda i w tablicy znaków odszukujemy ten własciwy. Kopiujemy go i wklejamy do poal tekstowego w Paincie. Dalej wpisujemy adres strony i po robocie.
Tworząc screen do motywu w Paincie wklejamy ten znaczek i zaznaczamy opcję "tło nieprzezroczyste"(dla mniej doswiadcoznych podpowiem, że to drugi obrazeczek, który pojawia się pod lewym panelem po wklejeniu obrazka). Analogicznie robimy z tapetami, z tą różnicą do dotychczasowego sposobu, że zamieszczamy je w identyczny sposób jak motywy, czyli podgląd, a pod podglądem link do pliku na uploading.com lub xhost.info. Podgląd bedzie posiadał znaczek copyrights, a już tapeta, która ściągniemy będzie pozbawiona tego znaczku. Natomiast z grami też będzie więcej roboty. Zwykle doąłczamy do gier gotowe screeny pobrane z innych stron, bez ściągnai na komputer. W moim sposobie śćiągamy screen z gry, edytujemy go w Paincie wklejając ten znaczek i zapisujemy. gotowy screen umieszczamy na imageshack i wstawiamy na forum. Oczywiscie we wszystkich przypadkach wstawiamy znaczek w prawym dolnym rogu lub odrobinę powyżej, jeśli tło obrazka jest w tmy miejscu zbyt ceimne, by mozna było zobaczyć napis. Proponuję, abyśmy do wszystkich umieszczanych tu obrazków, jak do instruckji itd. dodawali ten dorbny znacznik. Jak wam się podoba Bo osobiście uważam to za najelpszy sposób zabezpieczeni, ponieważ reklama naszego forum pojawia się od razu na obcym forum. Nie trzeba czrakć, aż komus się to spodoba i ściągnie ten plik i zobaczy nasze zabezpieczenia. Wiele stron tak robi, wiec czemu nasze forum miałoby nie skorzystać z tego patentu. Gorzej z dzwonkami i Programami na PC. Ale to mniejsza broszka.
_________________ Jestem tym, który łamie prawdy ogólne
-----------------------------------------------
Uważaj Gość na REGULAMIN Bo inaczej dostaniesz OSTRZEŻENIE
----------------------------------------------------------
Gość! Nie wrzucaj paczek(gier,dzwonków,aplikacji,tapet, motywów). Paczka= 1 ostrzeżenie. Pomyśl o innych! Nie każdy ma 1 MB internet aby zamiast gry ważącej 200Kb ściągać 100 gier ważących razem 30MB....
----------------------------------------------------
Serdecznie zapraszam na mój wirtualny album zdjęć. www.masztalski.cba.pl
-------------------------------------------------------------
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum