kurde sciagnalem ten programik i nie hula nie wykrywa mi fona kurde no lipa a w innym programie normalnie dziala (MobTime cell Phone manager) prosze o pomoc
mam bluetooth i też nie mam wyświetlanego na kompie folderu "gry", i wgrywam plik gry (*.jar) do folderu "inny" to telefon widzi go jako bezużyteczny plik. Prosze o pomoc.
Nie wgrywaj gier do żadnego folderu tylko wrzucaj je na żywca tam gdzie wyświetlone są wszystkie foldery w komie. Potem w komie wyskoczy zapytanie czy zapisać w "Gry" czy w "Aplikacje"
_________________ Gość przestrzegaj regulaminu i nie pisz głupich postów, w innym wypadku będzie WARN! "I kneel only to God"
Gry jar wysyłamy normalnie dołanczamy komórkę do kompa, klikamy tą gre którą chcemy wysłać prawym klawiszem wybieramy opcję wyślij do a potem pobliski komputer i gra jest wysłana.
-------------------------------------------------------------------------------------
Jeżeli na przykład mamy gre w formacie zip lub rar wypakowywujemy to do jakiegoś folderu, potem wszystkie wypakowane pliki zaznaczamy klikamy prawym przysiskiem myszy i wybieramy opcje dodaj do archiwum otwiera się okno
tam format archiwum wybieramy zip a na końcu w nazwie archiwum wybieramy ostatni wyraz .zip i zamieniamy na .jar w ten sposób gra jest gotowa i możemy ją wgrać tak jak opisałem u samej góry
Ja posiadam Bluetootha i nie mam najmniejszych problemow z wysylaniem czy kopiowaniem plikow z kompa na komei odwrotnie. Polecam program Bluesoil - prosty w obsludze . Po polaczeniu do k700 wyswietlaja sie foldery z wszystkim co jest na telefonie , co prawda nie ma ani folderu gier ani aplikacji ale po prosty przeciagamy gry na w okienko gdzie widzimy wszystkie foldery a tel sam sobie potem rozpozja czy to gra , dzwonek czy obrazek i umiesci go tam gdzie ma byc w folderze w telefonie. proste i przyjemne. Ja sobie tylko np. zaznaczam gierek np 70 przeciagam i czekam z 5 min potem tylko wybieram zapisz do folderu gier na fonie i wszystko gra.
_________________ "There's a new sheriff in town boys..."
chce zrobić jak bartolino9 pisze i nic. uzywam blue solei i robie jak piszecie i jak prześle gre to pisze "APLIKACJA NIEPRAWIDŁOWA". kiedyś przesyłałem gry a teraz. nie moge
Wysłany: 13 Luty 2007, 15:03
Ja też używam Bluetooth i mam do niego program BlueSoleil. Wszystko przeczodzi ładnie i szybko, bez problemów. A jeśli chodzi o gry to wgrywam je do głównego menu tam gdzie są pokazane foldery z dźwiękami, tapetami, motywami itp. No i nie mam żadnego problemu.
Pozdro!
W moim przypadku mam k700i i k300i gdy wezme przesle gre na k300i to przesylam sobie do folderu inne pozniej wysylam na swoj k700i i normalnie moge zapisac gre i grac. Robi sie
w innych niby taka instalka.
jak macie abel, o wiele bardziej od myphoneexplorer'a polecam mobtime cell phone manager [ja mam w wersji 5.3]. dziala z wieloma telefonami [nie tylko se], mozliwosc zgrywania z/do telefonu tapet, motywow, dzwonkow, filmow, GIER, APLIKACJI [te 2 ostatnie: wchodzimy w 'multimedia' i jestesmy w menu 'foldery'. nie wchodzimy w zaden folder tylko besposrednio tutaj wrzucamy gry, leca na telefon i wybieram gdzie zapisac.]. program jest do znalezienia w necie, a takze czesto dolaczany do kabli wraz ze sterowniami. sam orzystam i nie narzekam. polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum